Eiwitshake gezond? Kun je veilig onbeperkt eiwitshakes drinken?

Is een eiwitshake eigenlijk wel gezond? Je bent op dit artikel terecht gekomen omdat je waarschijnlijk regelmatig eiwitshakes naar binnen werkt. Of het nu is om extra eiwitten binnen te krijgen omdat je een fanatieke sporter bent. Of omdat je een streng dieet aan het volgen bent. Maar je wilt natuurlijk geen eiwitshakes drinken als het niet gezond is.

Eiwitshakes tegenwoordig bevatten niet alleen meer eiwitten, maar ook tal van andere stoffen waarvan je de eigenschap waarschijnlijk niet eens kent. Ook zijn er zoveel ontzettend veel merken die eiwitshakes verkopen. Zijn ze allemaal te vertrouwen of waar moet je op letten tijdens de aanschaf? Wij zochten het voor je uit!

Wat is een eiwitshake?

Eiwitshakes zijn een geweldige manier om meer eiwitten aan je dieet toe te voegen! Eiwitten kunnen je helpen je overdag vol en verzadigd te voelen. Zo blijf je op schema met je doelen voor gewichtsverlies. Eiwitten zijn ook belangrijk voor het opbouwen van spiermassa, die helpen bij het herstel van spieren na een krachtsinspanning. Sommige mensen kunnen er ook voor kiezen om eiwitsupplementen te nemen omdat ze niet in staat zijn om voldoende eiwitten uit het dieet te halen. Dit is vaak het geval voor veganisten of vegetariërs die uitsluitend afhankelijk zijn van plantaardige eiwitten zoals bonen en peulvruchten.

Op het meest basale niveau is een eiwitshake gewoon een gemakkelijke manier om meer eiwitten te consumeren. Veel mensen zijn in staat om meer eiwitten te consumeren met deze shakes, zonder de noodzaak van extra supplementen of speciale voedingsmiddelen.

Wat zit er in een eiwitshake?

De primaire eiwitbronnen die in een shake worden gebruikt, zijn caseïne en wei. Caseïne is een langzamer verterend eiwit dat ongeveer 20-40% van het totale eiwitgehalte van een shake kan uitmaken. Dit kan te wijten zijn aan de trage spijsverterings eigenschappen van caseïne, wat gunstig kan zijn voor mensen die moeite hebben om hun eiwitten snel te verteren vanwege spijsverteringsproblemen. Wei is een zeer snel verterend eiwit dat alle essentiële aminozuren bevat en vaak de primaire bron van eiwitten is in veel shakes. Wei-eiwit bevat alle 9 essentiële aminozuren (ook bekend als “complete eiwitten”) bevat.

Werkt een eiwitshake eigenlijk wel?

Eiwitshakes voor alle soorten mensen zijn een zekere manier om spieren op te bouwen, af te vallen en je gezondheid te verbeteren. Als je grotere spieren en betere botten wilt laten groeien, langere afstanden wilt kunnen lopen of hoger wilt springen, dan zijn eiwitshakes het perfecte supplement voor jou!

Het is niet zover de vraag of eiwitshakes wel werken, maar het is meer de vraag of jij je goed voelt bij het gebruik van eiwitshakes. Als jij uit je voeding alle nodige eiwitten kan halen, dan raden wij zeker af om extra eiwitshakes te gebruiken. Kom je niet aan je eiwitten en eet jij je een slag in de ronde, dan kun je met eiwitshakes je dieet prima aanvullen.

Voordelen van een eiwitshake – Wij zetten er 4 op een rij

Als je naar de gemiddelde maaltijd kijkt, zullen de meeste mensen alleen koolhydraten, eiwitten en vet consumeren. Maar zoals we weten is dit niet de beste manier om je lichaam goed te voeden. Om een uitgebalanceerd dieet te consumeren dat rijk is aan alle drie de macronutriënten (koolhydraten, eiwitten en vetten), heb je meer dan slechts drie maaltijden per dag nodig.

Eiwitshakes zijn een manier om je dieet te stimuleren door een extra bron van eiwitten te bieden. Dit alles naast de zuivelproducten die de meeste mensen in de loop van hun dag drinken. Wij hebben een aantal voordelen van eiwitshakes voor jou op een rijtje gezet:

1. Eiwitshake een gezonde snack

Eiwitshakes kunnen een goed alternatief zijn voor andere soorten snacks. Eiwitten kunnen het lichaam voorzien van eiwitten en koolhydraten die nodig zijn voor energie. Als je naar de meeste eiwitshakes kijkt, bestaan ze meestal uit eiwitten, of wei om specifiek te zijn. Het wordt beschouwd als de meest complete bron van eiwitten die gemakkelijk door het lichaam kan worden opgenomen.

Wanneer je dit soort milkshakes consumeert in tegenstelling tot andere snacks zoals chips of donuts, is een groot verschil dat je in plaats van koolhydraten uit zetmeelrijk voedsel te halen, het uit wei haalt, wat een gezondere optie is.

Eiwitshakes zijn er ondertussen in zo’n beetje alle geuren en smaken. Heb je trek in een eiwitshake “Witte chocolade”, “Bosvruchten” of toch liever “karamel”. Je kan het zo gek niet bedenken of er is wel een smaak in. Een eiwitshake is dus niet alleen maar gezond tegenwoordig, maar ook nog eens ontzettend lekker!

2. Eiwitshakes helpen de spiermassa te verhogen

Afgezien van het feit dat het je helpt een gezond gewicht te behouden, helpen eiwitshakes de spiermassa te vergroten. Eiwitshakes zijn vooral gunstig voor degenen die proberen om mager spiermassa op te bouwen. Dit betekent in je cut of clean bulk toch spiermassa aankomen. Precies wat jij nodig hebt voor een mooi lichaam.

3. Eiwitshakes helpen clean spieren op te bouwen

Zoals we hierboven vermeldden, zijn eiwitshakes een geweldige manier om mager spierweefsel op te bouwen. Door wei-eiwitshakes te consumeren kun je sneller spieren opbouwen en je kracht behouden. In plaats van een streng dieet volgen, veel afvallen, ook de helft van je opgebouwde spieren weer kwijt te raken.

4. Eiwitshakes zijn ideaal voor duursporters

Als het gaat om duursporters, vereisen alle soorten duursporten hoge niveaus van energie. Of het nu een uur fietsen naar huis van het werk is of een 5 kilometer hardloopronde. Duursporters hebben koolhydraten en eiwitten nodig om alle trainingen die ze doen te voeden.

Zijn er bijwerkingen van eiwitshakes?

Eiwitshakes kunnen veel voordelen bieden, zoals gewichtsbeheersing en spierkracht. Maar ze kunnen ook enkele risico’s met zich meebrengen. Ontdek wat de bijwerkingen van eiwitshakes zijn om een weloverwogen beslissing te nemen over het al dan niet drinken ervan.

De meest voorkomende bijwerking is maagklachten die in sommige gevallen misselijkheid kunnen omvatten. Dit effect zou moeten verdwijnen wanneer u zich aanpast aan het drinken van de shake met minder frequentie. Andere bijwerkingen zijn slapeloosheid, hoofdpijn, uitdroging, en verhoogde eiwitinname.

Heb jij last van deze bijwerkingen? Overleg dan met de huisarts of je wel verder moet gaan met het drinken van eiwitshakes.

Conclusie eiwitshake – Wel of niet gebruiken?

Eiwitshakes zijn de laatste jaren een zeer populair en trendy voedingssupplement geworden. Of ze nu sporters helpen om gewicht te verliezen en spieren op te bouwen. Of gewoon worden genomen als een maaltijdvervanger voor degenen die proberen hun gewicht te behouden tijdens de training. In beide gevallen zijn marketeers flink reclame aan het maken om eiwitshakes te promoten als wondermiddel.

Een nieuwe studie ontdekte dat eiwitshakes je kunnen helpen tot 9% lichaamsvet te verliezen als je hun aanwijzingen precies volgt. Natuurlijk moet jij jouw dieet dan ook goed blijven volgen. Als eiwitshakes samen met een gezond dieet worden geconsumeerd, zult u genieten van een mooi en strak strand lichaam. Kunt u eindelijk weer lekker surfen in Nederland.

Net als elk ander dieet zijn er enkele instructies en vereisten voor eiwitshakes die moeten worden gevolgd. Als je wilt genieten van de echte voordelen van eiwitshakes, moet je vasthouden aan gezonde dieetopties.

Nog niet helemaal overtuigd? Bekijk dan deze video

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *