Ibiza kleding en accessoires

Wie aan Ibiza denkt, wordt meegevoerd naar de prachtige stranden, het gevarieerde gastronomische aanbod met de smaak van de zee en een feestelijke sfeer die een eigen stijl heeft gecreëerd. De stijl is representatief voor het eiland en bij de meeste mensen bekend als de adlib mode.

Afkomstig van het Latijnse Ad Libitum, wat “met vrijheid” betekent, omvat deze term een manier van kleden die kenmerkend is voor de inwoners en bezoekers van Ibiza, die wereldwijd bekend staan om hun zorgeloze geest en veel handgemaakte kledingstukken en accessoires. De stijl van Ibiza is regelmatig prominent aanwezig in fashion shows over de hele wereld.

Een draai aan de beginselen van de adlib mode

De afgelopen jaren hebben veel designers de adlib mode beïnvloed en zullen ook nu weer verantwoordelijk zijn voor de toonaangevende Ibiza trends, zoals de zijde en transparante stoffen van de Ibiza kleding. Maar ook door franjes, prints en onthullende kledingstukken toe te voegen die de traditionele adlib mode vernieuwen.

De trends van de jaren 2000 komen terug naar Ibiza

Lage heupbroeken, minirokjes, korsettopjes, denim met borduursels of pailletten, hoge plateauhakken en felle prints vormen de nieuwste trends in de Ibiza mode. We kunnen nu al met zekerheid zeggen dat dit de stijl gaat zijn voor de komende zomervakantie.

De ‘hippie’ outfit die 20 jaar geleden de wereld veroverde

In het begin van deze eeuw werden we beïnvloed door de lange rokken met ruches en borduursels die typisch waren voor een stijl die bijna uitsluitend was voorbehouden aan de strandomgeving. De kleding werd uiteindelijk ook populair in de stad, overal ter wereld. En zal ook dit jaar prominent aanwezig zijn.

Aanbevolen webshop voor Ibiza accessoires: Spiri

De poëtische halslijn

We kunnen ook niet voorbijgaan aan de sterke aanwezigheid van de zogenaamde “dichtersblouse”, een losvallende blouse met ruches en pofmouwen, in verschillende kleuren en stijlen. Dit soort kleding, samen met de bardothals die de schouders onbedekt laat, doet denken aan vrouwenkleding uit vervlogen tijden, maar komen weer helemaal terug via de designers van de adlib mode.

Gehaakte mode komt ook terug

In 2020 hebben de omstandigheden ons ertoe gebracht de waarde van ambachtelijke technieken te laten herleven, als we die al ooit terzijde hadden geschoven. Haakwerk of gehaakte kledingstukken zijn momenteel in opmars bij jongeren, wat de relevantie van de trend onderstreept.

Handgemaakte of “DIY” (doe het zelf) mode is in principe de essentie van adlib fashion.

Grote accessoires

Hoewel de Ibiza mode fundamenteel geïnspireerd is op een hippie-, relax- en bohemianstijl, met een overheersend wit en veel sieraden, is het maximalisme dat op de grote internationale catwalks te zien is, ook in de Adlib-garderobe terechtgekomen. Voor deze zomer gaan we veel XL-sieraden, grote hoofdbanden en hoeden met bloemenapplicaties zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *