Bestellen bij SHEIN: dit waar je op moeten letten.

Het is inmiddels geen hype meer. SHEIN is uitgegroeid tot een wereldwijd bekende webshop die vooral bekend staat om haar goedkope prijzen. Natuurlijk komen hier ook vraagtekens bij kijken, want hoe kan dat shirtje maar 6 euro zijn? En die broek maar €15? Wij zullen uitleggen waar je allemaal op moet letten bij het bestellen bij SHEIN.

Wat is SHEIN?

Ze staan bekend als Chinese webshop, maar waar SHEIN echt is opgericht is lange tijd een discussiepunt geweest. Ze gaven eerst zelf aan opgericht te zijn in New Jersey, echter staat er tegenwoordig op de website dat ze toch wel in China zijn begonnen. Inmiddels hebben ze hoofdkantoren in China, Verenigde Staten en België.

Leestip: Shein Betrouwbaar? Eerlijke recensies Shein Nederland

Met de goedkope prijzen focussen ze zich in eerste instantie met name op jonge vrouwen met een laag budget. Echter groeit het assortiment steeds sneller en is er inmiddels ook genoeg te vinden voor mannen en kinderen. Uiteraard nog steeds voor spotgoedkope prijzen.

Te mooi om waar te zijn?

Het lijkt er soms wel op. Prachtige kleding stukken voor onder de 10 euro. Broeken die in de winkels liggen voor €80 maar op SHEIN te krijgen te zijn voor een minder dan een kwart hiervan. Er moet haast wel een addertje onder gras zitten, zou je denken. Laten we eens kijken naar een aantal dingen waar je op moeten letten bij het bestellen bij SHEIN.

  • Kwaliteit

SHEIN maakt niet het verschil op kwaliteit en dat moet je dus ook niet verwachten. Als fast-fashion bedrijf produceren de kleding razendsnel, de kleding is dus over het algemeen van een kwaliteit die voldoet, mits je niet te veel verwacht. Er zal geen extra zachte stof worden gebruikt in je trui en je broek zal wellicht eerder scheuren, maar als je dit meeneemt in de prijs is dit ook logisch.

  • Levertijd

Opnieuw moet je niet verwachten dat je het voor 22:00 besteld en morgen al in je brievenbus hebt. SHEIN geeft zelf aan maximaal 10 dagen na verzending te leveren, waarbij de een pakket wordt verzonden na maximaal 7 dagen. In totaal zul je dus maximaal 17 dagen hoeven wachten op je pakketje mits dit allemaal goed gaat.

Leestip: Shein retourneren

  • Klantenservice

Service en retourneren zijn de grote pijnpunten van SHEIN. Twee maten bestellen en eentje terugsturen is dus geen goed idee. Op trustpilot.nl zijn veel recensies te lezen over de slechte klantenservice. Het retourneren blijkt ingewikkeld en langdurig te zijn, waarbij je moet hopen dat je je geld ook echt terug krijgt.

Conclusie? SHEIN geeft lage prijzen en je kan ook geen 10 verwachten. Hoewel de kleding voldoet aan kwaliteit, zal je iets langer moeten wachten tot het binnenkomt en retourneren blijkt lastig te zijn. Onze gouden tip is dan ook: lees de reviews. Lees voor je iets bestelt goed te reviews over maat, kwaliteit en levering en voorkom fouten. Wees slim en verwacht niet dat alles perfect is. Als je dit doet is SHEIN een perfecte optie voor mooie kleren voor een nog mooiere prijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *