Cutten in 4 weken – Snel in top vorm!

Natuurlijk wil je zo snel mogelijk weer terug in vorm komen na een maandenlange bulk. Hoe fijn zou het zijn als je dit in 28 dagen kunt doen? Als je het plan volgt in dit artikel dan gaat het helemaal goed komen!

Het is de bedoeling om je borst- en rugspieren twee keer zegen dagen te trainen. Dit betekent natuurlijk ook dat je de biceps en triceps ook mee traint. Omdat je deze 4 grote spiergroepen volledig gebruikt heeft je lichaam geen andere keuze dan de spieren te herstellen (opvullen van het spierweefsel) en daarom kaai hard te groeten. Met jouw eigen cut schema is het ook belangrijk om je benen mee te nemen. Benen trainen kost ontzettend veel energie en is daarom goed om extra snel te verbranden in je cut.

Hoe het plan werkt

Dit 28-daagse plan train je jouw rug en borst een aantal keren per week. Natuurlijk is dit altijd al goed! Maar in dit plan ga jij meerdere dagen achter elkaar dezelfde spiergroep trainen. Doordat je het lichaam geen rust geeft gaat je lichaam anders werken en dwing je het om sneller te herstellen en meer energie te gebruiken.

Je kiest er dus voor om in 4 weken, 2 keer 7 dagen rug en biceps te trainen en 2 keer 7 dagen borst en triceps. Dit alles geeft je lichaam een boost om in een kortere tijd groter te worden. Ben ook zeker niet bang om gewoon je schouders, buikspieren en benen te blijven trainen. Maar deze mogen tussendoor wat meer tijd krijgen om te herstellen voor een volgende krachtsinspanning.

Wat komt er nog meer bij cutten kijken?

Behalve je oefeningen een rug en biceps te maken, zijn er nog andere zaken die net zo belangrijk om goed te doen tijdens een cut. Onderschat deze niet en hou je streng aan je eten, slaap en trainingsschema zoals hieronder uitgelegd.

Ritme training

Om de volledige impact van deze oefeningen te krijgen, moet je je houden aan de viercijferige ritmecode voor elke activiteit. Het eerste cijfer laat zien hoeveel tijd je nodig hebt om het gewicht te verlagen, het tweede hoe lang je stopt bij het onderste deel van de beweging, het derde hoe lang je nodig hebt om het gewicht op te tillen en het laatste cijfer hoe lang je bovenaan stopt. X betekent dat een deel van de beweging gevaarlijk moet worden gedaan. De vergaarde tijd onder druk breidt je pols uit om vet in brand te steken en spierweefsel te breken, zodat het groter en meer geaard wordt gemaakt. Houd elke herhaling soepel en gecontroleerd, zodat je spieren – geen energie – het werk volbrengen.

Dieet tips

Ongeacht of u elke progressie van het trainingsplan precies volgt, u zult niet de resultaten zien die u nodig hebt voor het krijgen van een afgetraind lichaam met een solide, aangepast eetschema. De onmiskenbare eerste stappen zijn om goedkoop voedsel, afhaalmaaltijden en drank te elimineren uit je dagelijkse eetgewoontes, en daarna is alles verbonden met het krijgen van je lichaam de supplementen die het nodig heeft om solide te blijven en je bereidingssysteem te ondersteunen.

Je moet garanderen dat je consequent 30 g vezels binnen krijgt, tot op zekere hoogte, omdat het zal helpen om je vol te houden. Het kiezen van volkoren assortimenten koolhydraten waar denkbaar zal helpen op het vezel front.

Voldoende eiwitopname is eveneens fundamenteel, omdat het de brandstof geeft die je nodig hebt om spieren te fixeren en op te knappen na een extreme oefening. Bij het consequent bereiden moet u verwachten dat u elke dag ongeveer 1,2-2 g eiwit per kilo lichaamsgewicht moet eten. Je kunt eiwitpoeder gebruiken om te helpen, maar het is niet moeilijk (en veel lekkerder) om de nodige eiwitten uit voedsel te halen voor. Denk aan biefstuk en malse kip.

Klinkt het allemaal als te veel werk om na zoveel dagen in sportschool rond te lopen (en te zweten) ook nog eens allemaal voedsel bakjes te preppen, weet dan dat er ook webshops zijn waar je kant-en-klare cut maaltijden kunt bestellen. Gewoon even in de magnetron en klaar ben je. Maar zo blijf je wel je schema volgen en heb je een grotere kans in 28 dagen weer op een goed niveau te zitten.

Opwarmen

Het is belangrijk om voor elke sessie goed op te warmen voor je gaat beginnen met trainen. Denk hierbij aan het doen van jumping jacks, hardlopen, steppen en opdrukken. Warm altijd op met lage gewichten. Het gaat je opleveren dat je minder snel geblesseerd raakt en je training beter verloopt. Je zal blij zijn dat je een warming-up gedaan hebt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *